« ZELFVERTROUWEN DRAAGT JE DOOR HET LEVEN»

Gepubliceerd op 06-04-2022

In mijn praktijk ontmoet ik vrouwen die graag willen groeien in zelfvertrouwen. Tijdens het natuurcoaching komen er vaak inzichten waarom die vrouwen zoveel moeite hebben om in zichzelf te geloven en te vertrouwen. Heel vaak is dit terug te herleiden naar hun jeugd. Wanneer je ouders hebt die heel kritisch zijn, dan krijg je als kind geen of heel weinig ruimte om te spelen. En hoe leren kinderen, ja spelenderwijs. Je bouwt zelfvertrouwen op als kind/volwassene wanneer je nieuwe dingen doet en dat je ontdekt dat dit je best goed af ging. Zo kun je stapje voor stapje ontdekken wat jij in je mars hebt. Het kan ook zijn dat je ouders te beschermend zijn. Ook dan is het lastig om je vleugels uit te slaan om te leren. De meeste ouders doen hun best om hun kind zo liefdevol mogelijk op te voeden. Maar wanneer ze zelf nog issues hebben, dan dragen ze deze issues onbewust over op hun kinderen. En jij als kind mag dan uit dat patroon gaan stappen. Maar vooralsnog is het duidelijk om zichtbaar te krijgen wat dat patroon is. Daarna kun je stapje voor stapje je gedrag aanpassen zodat jij kunt groeien in vertrouwen.

Kinderen van kritische ouders hebben weinig complimenten mogen ontvangen. Als kind is het belangrijk om aangemoedigd te worden en om te horen dat je het goed doet. Het sterkt je in je gevoel dat je het kunt en dat je goed bezig bent. Wanneer je weinig complimenten gehad hebt in het verleden dan is het belangrijk om nu , regelmatig stil te staan bij wat allemaal goed gaat in je leven. Om jezelf hiervoor een compliment te geven en dit ook echt binnen te laten komen. Wat je niet gekregen hebt als kind, mag je nu aan jezelf geven. Zodat je jezelf kunt ontwikkelen als persoon. Zodat jij zelfbewuster in het leven komt te staan.

Wanneer jij voldoende zelfvertrouwen hebt, dan ben je niet bang om nieuwe keuzes te maken wanneer dingen niet meer naar tevredenheid lopen. Je durft het gebaande pad te verlaten en iets nieuws te ondernemen. Je vertrouwt erop dat het allemaal goed komt. Je vertrouwt op jezelf.  Dit noemen we zelfvertrouwen.

Iedere persoon is anders en heeft andere kwaliteiten. Jij mag die kwaliteiten van jou inzetten waar jij blij en gelukkig van wordt. Wanneer je zelfverzekerd in het leven staat , dan is het makkelijker om jouw unieke pad te lopen. Je bent niet afhankelijk van de bevestiging van anderen maar vertrouwt op jezelf. En vanuit dit zelfvertrouwen zoek jij jouw weg in het leven. Stapje voor stapje. 

Durf los te laten wat niet meer bij je past, zodat er ruimte ontstaat om nieuwe mensen te ontmoeten. Zodat er ruimte is om nieuwe vaardigheden te leren.  Wanneer je uit je comfortzone stapt, is dat spannend, maar ook heel leuk. Er gebeuren nieuwe dingen, er waait als het ware een frisse nieuwe wind door je leven. En dat is ook de kers op de taart. Wanneer je heel je leven alles hetzelfde doet en geen nieuwe dingen doet, dan wordt het een saaie bedoeling.

Het leven is bedoeld om te genieten, om te leren en jezelf te ontwikkelen. 

Kun jij ondersteuning gebruiken om te groeien in zelfvertrouwen ? Wil jij graag je volledige kracht ontdekken ?

Een intakegesprek is gratis en vrijblijvend

Vul ons contactformulier in

blij-01649228970.jpg