« Gezonde keuzes maken om een burn-out te voorkomen»

Gepubliceerd op 11-05-2021

Als gevoelig persoon zijn je voelsprieten meestal goed ontwikkeld. Omdat je zorgzaam en behulpzaam bent, voelt je vaak al aan wat een  ander nodig heeft zonder dat dit uitgesproken wordt. Vaak onbewust probeer je het de ander naar de zin te maken, zonder er uberhaupt over na te denken,  Zorgzaamheid is een mooie kwaliteit, maar je mag je best bewustzijn zijn van wat je geeft en aan wie. Ben waakzaam dat je niet alles weggeeft aan anderen. Zorg eerst goed voor jezelf voordat je energie en tijd weggeeft aan anderen. Een goede zelfzorg is niet egoistisch maar is noodzakelijk om zelf goed te kunnen functioneren.  Wanneer je langere tijd meer energie verbruikt dan er binnenkomt, dan ligt een burn-out op de loer. Uit eigen ervaring weet ik dat het lang kan duren voordat je hiervan herstelt bent. Het is derhalve beter om een burn-out te voorkomen dan om te genezen hiervan. 

Het is misschien wel eens goed om na te denken over onderstaande vragen :-)

Weet jij waar jij energie van krijgt en wat jou energie kost ?

Hoe hard loop jij voor anderen en hoe hard loop jij voor jezelf ?

Kun jij NEE zeggen tegen een ander en JA tegen jezelf ?

Neem jij voldoende ruimte in voor jezelf ? Geef je je grenzen aan en durf je aan te geven waar jij behoefte aan hebt ?

Vind jij jezelf goed genoeg zoals je bent, of ben je altijd bezig met hard werken om jezelf te bewijzen ?

Hoe gezond zijn je leefgewoontes ?

Ben jij gelukkig met het leven zoals dat nu is ? Kijk eens eerlijk naar je werk, je relatie, je vriendschappen.

Wanneer jij werk hebt waar je gelukkig van wordt, een relatie hebt waardoor je veel geluksmomenten ervaart. Leuke vriendschappen om je heen hebt waarmee je leuke dingen kunt ondernemen en waarin je kunt verbinden. Je niet op je tenen hoeft te lopen, er rekening wordt gehouden met jou en waar je ook voldoende tijd hebt om te ontspannen dan merk je dat dit je energiebalans goed doet. Je hebt reserves en je hebt voldoende energie om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt,

Wordt je je bewust dat je niet echt gelukkig bent met het leven wat je momenteel leeft en wil je graag beter voor jezelf gaan zorgen. Middels een coachtraject in de natuur krijg jij meer inzichten in jezelf. Je ontdekt wat jou in de weg staat om de weg van je hart te volgen. Van hieruit kun jij stappen maken zodat jij beter in verbinding staat met je ware zelf. Zodat jij die keuzes kunt maken die jou ondersteunen in je geluk . Hierdoor kun jij echt leiderschap nemen over jou leven.

JE GAAT VAN OVERLEVEN naar ECHT LEVEN EN GENIETEN .

strand-01620763527.jpg