« Zelfliefde of egoisme»

Gepubliceerd op 15-08-2020

Uit zelfliefde mag je NEE zegen tegen de ander en JA tegen jezelf.  Veel vrouwen vinden het egoistisch om dingen te doen voor zichzelf terwijl er nog zoveel andere to do dingen zijn. Bv dingen in en rondom het huis regelen, de kinderen, de boodschappen, sociale contacten etc. Terwijl het zo is dat wanneer jij goed voor jezelf zorgt, je voldoende energie overhoud om ook goed voor de mensen om je heen te zorgen.  Dus waarom doe je het niet zo ?  Vaak gebeurd dit onbewust.  Bedenk jij bij elk ding wat je doet, dus waar je je tijd en energie instopt of dat jij dit perse moet doen of dat je het ook aan een ander kunt vragen. Je kunt je tijd en energie maar een keer uitgeven, dus ben je bewust waaraan je het uitgeeft...

Is dat herkenbaar voor jou ? Dat je eerst de behoeftes van anderen of van het gezamelijk belang vervuld en dan pas goed voor jezelf gaat zorgen ?  Bij mij is dat een patroon waar ik me al langer van bewust ben, maar waar ik toch nog wel eens in de valkuil trap. Gelukkig kan ik mezelf dan snel herpakken en ben me bewust van de keuzes die ik (niet) maak. Wanneer jij immers altijd voor anderen zorgt, dan zet je de ander op de eerste plaats. Maar waar blijf jij dan ?  

Wanneer jij niet kiest voor jezelf dan kun je gefrustreerd en ontevreden raken omdat jij nooit datgene kunt realiseren waar je zo naar verlangd. Je maakt er geen tijd voor omdat altijd iets anders voor gaat. Eigenlijk saboteer je jezelf. Je eigen wensen en verlangens. Wanneer jij je hiervan bewust wordt, dan wordt het tijd om het anders aan te gaan pakken.

Dus stop met uitstellen en pak datgene aan wat nodig is om het leven te creeëren waar jij blij van wordt. Neem leiderschap over je leven. Want wanneer jij niet kiest voor jezelf, dan maakt de ander de keuze....

Kiezen voor jezelf is ook zelfliefde. Wanneer jij genoeg van jezelf houd, dan mag je jezelf regelmatig op een zetten. Immers wanneer jij lekker in je vel zit, dan kun je er ook zijn voor anderen. Veel mensen, vooral vrouwen vinden het lastig om goed voor zichzelf te zorgen. Ben je niet egoistisch bezig wanneer je goed voor jezelf zorgt ? Het antwoord is NEE.   

Wanneer jij Nee zegt tegen de ander, dan zeg je JA tegen jezelf.

Heb je moeite om voor jezelf te kiezen of wil je graag groeien in bewustzijn ?  Ik begeleid je graag in je proces.  Je bent van harte welkom voor een gratis intake-gesprek.

hart-01597499318.jpg