« Burn-out »

Gepubliceerd op 28-06-2020

Steeds meer mensen ( ook op jonge leeftijd) branden op. We stellen pas iets voor wanneer we kunnen laten zien dat we veel doen en veel bereiken. Het alternatief,  tevreden zijn met weinig, een legere agenda en veel rustmomenten roept vragen op en is niet cool.  Waneer je altijd vind, nuttig te moeten zijn, dan blijf je maar rennen. Waarschijnlijk hoor je niet het stemmetje van je lichaam dat aangeeft dat je toch echt rust mag gaan nemen. Je rent maar door, totdat je lichaam op een gegeven moment niet meer mee doet. Je bent opgebrand. Daar is de burn-out !

Voor mij een herkenbaar verhaal. Vijf jaar geleden kwam mijn leven tot stilstand. Mijn partner was overleden na een ziekbed van twee jaar. Omdat we zoveel mogelijk "gewoon" wilden leven, was er tijdens de ziekte van mijn partner weinig tijd en ruimte om te reflecteren. Ook na zijn overlijden, wilde ik graag dat het gewone leven voor de kinderen en mij doorging. Ik stond dus letterlijk in de overleefmodus. Ik regelde de administratieve rompslomp en ging gewoon door met mijn administratieve baan. Ik deed boodschappen, poetste het huis, onderhield vriendschappen en alles leek gewoon. Totdat ik op een dag naar mijn werk ging. Zoals gewoonlijk begon ik de dag met het opstarten met mijn computer en een lekker bakje thee drinken. Daarna begon ik met het ophalen van de binnengekomen mail. Normaal zou ik die een voor een gaan afwerken, maar nu kon ik alleen nog maar huilen en was zo moe....   Dat was de bekende burn-out !

De eerste maanden heb ik heel veel rust genomen en ben ik gaan voelen. Er zaten nog zoveel emoties in mij, die nog gevoeld moesten worden.  Verdriet, machteloosheid boosheid.  De afgelopen jaren heb ik die emoties gevoeld en geaccepteerd. Acceptatie van de situatie waarin je zit is een eerste stap op weg naar transformatie. Met behulp van een transformatiecoach heb ik inzichten gekregen in mezelf. Waarom ik handelde zoals ik handelde. Welke (beperkende) gedachten en patronen droeg ik met me mee. Welke stapjes kon ik zetten zodat ik weer energie kreeg en keuzes kon maken met mijn hart. Keuzes waarvan ik blij werd. Ik heb veel nieuwe keuzes gemaakt en hiervoor had ik doorzettingsvermogen, moed en lef nodig. Hiervan heb ik veel geleerd en ben veel zelfverzekerder geworden. Ik leef nu het leven waar ik van droomde. Voel me energieker, krachtiger en neem de leiding over mijn leven. Ik laat me niet meer leiden...  Ik maak zelf de keuzes. Voel jij diep van binnen ook dat het tijd is om nieuwe keuzes te maken ? Kies jij ook echt voor jezelf ? Wil je weer meer gaan voelen in plaats van rondrennen op de automatische piloot ? Wil je meer zelfliefde ervaren ? Wil je graag die burn-out voor blijven ?  Ik ben opgeleid tot transformatiecoach en met mijn inlevingsvermogen, levenservaring, zachtheid en intuitie sta ik je graag bij. Samen gaan we kijken hoe jij het beste kleine stapjes vooruit kunt maken. Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Liefs, Trea

huilen-01593363322.jpg